Σκουπιδότοπος ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης

Σκουπιδότοπος ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 437/10.10.2011

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

 Τριτοκοσμικές εικόνες διακρίνει όποιος επισκέπτεται το τελευταίο διάστημα το Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Ο Σταθμός έχει μετατραπεί σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή. Σωροί σκουπιδιών, πεταμένα χαρτιά, πλαστικά κουτιά και μπουκάλια, αποφάγια και κάθε είδους σκουπίδια, αντικρίζουν οι επισκέπτες και οι τουρίστες, οι οποίοι καταφθάνουν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, αλλά παρόλα  αυτά οι εικόνες ντροπής δεν πτοούν τους υπευθύνους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΣΕ προχώρησαν εδώ και λίγες ημέρες σε επίσχεση εργασίας και σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, που ανέρχονται σε 27.000 ευρώ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι χώροι εντός του Σταθμού κινδυνεύουν να μετατραπούν σε επικίνδυνη εστία μολύνσεων για τη δημόσια υγεία. Μάλιστα πολλές φορές οι επισκέπτες είναι αναγκασμένοι να κάθονται σε αίθουσες αναμονής δίπλα σε σωρούς σκουπιδιών. Οφείλει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να βρει μια λύση στο θέμα, προτού πάρει η κατάσταση ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να παρέμβει, έτσι ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους καθαριότητας του ΟΣΕ και να μπει ένα τέλος στις τριτοκοσμικές εικόνες σκουπιδιών που αντικρίζουν οι επισκέπτες στο  Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου